Ondersteuning informatiebeveiliging 

Informatiebeveiliging is het geheel van preventieve, detectieve, repressieve en correctieve maatregelen alsmede procedures en processen die de beschikbaarheid, exclusiviteit en integriteit van alle vormen van informatie binnen een organisatie of een maatschappij garanderen, met als doel de continuïteit van de informatie en de informatievoorziening te waarborgen en de eventuele gevolgen van beveiligingsincidenten tot een acceptabel, vooraf bepaald niveau te beperken.

Men doet dit door het treffen van de noodzakelijke organisatorische, procedurele en technische maatregelen die gebaseerd zijn op een (organisatieafhankelijke) risicoanalyse of een wettelijke verplichting. In Nederland valt hierbij te denken aan de WBP (Wet bescherming persoonsgegevens), de Telecommunicatiewet en andere vigerende wet- en regelgeving.

Op basis van een risicoanalyse wordt het gewenste niveau van beveiliging bepaald. Daarbij wordt in de regel een BIV-klasse beschikbaarheid, integriteit (=betrouwbaarheid) en vertrouwelijkheid (=exclusiviteit) bepaald, vaak uitgebreid met een indicatie voor controleerbaarheid (het belang om achteraf toegang en transacties te kunnen verifiëren). (Bron: Wikepedia)

Steeds vaker ziet u zich gesteld voor een heel concreet Informatiebeveiligingsvraagstuk waarover een besluit moet worden genomen. En soms heeft u een heel abstract vraagstuk Denk hierbij aan:

• ...?

 

Bij de beantwoording van dit soort vraagstukken kan PBW u uitstekend van advies dienen.

Aangesloten bij: 

Btw-identificatienummer:

NL001956684B73

© 2019 by PBW ICT & Consulting

Algemene voorwaarden:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now